Olen Maija Mervi Marjaana Siilimäki ja syntynyt Hollolassa vuonna 1966. Asun mieheni Esan kanssa hänen kotitilallaan Etolan kylässä, Hämeenkosken pitäjässä, Hollolan kunnassa. Lapsoset Jasmiina ja Marleena ovat jo lentäneet pesästä. Minusta on myös leivottu onnellinen mummi, joka iloitsee perheen kanssa vietettävästä ajasta. Lemmikkimme, koirat Fabu ja Fico sekä Aapo-kissa saavat myös oman aikansa kotona tehtävien töiden ohella. Liikun luonnossa sekä koirien kanssa että itsekseni. Maan sulettua minut löytää rentoutumasta myös kukkapenkkejä kuopsuttellen.

Kirjat ovat ohjanneet kulkuani ja itselleni olen hankkinut kirjoja, joihin haluan palata uudelleen. Minua on aina kiinnostanut ihmisen muuttuminen ja kehittyminen niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ohjauduin Reiki-kursseille. Annikki Kilpijärven luontaisterapiaopiston kursseilla opiskelin mm. täydentävien hoitomuotojen ja luontaislääketieteen perusteita, rentoutus-, vyöhyke- ja aromaterapiaa. Kokonaisuutta täydentävät Harmonet koulutuksesta Arja Hartemolta saadut opit: Metamorfinen terapia, Intialaiset pää-, käsi- ja jalkahoidot ja vauvahieronta sekä EFT. Valikoimaa lisää vielä Jouko Kivimetsän kehittelemä Brain Relief- ensiapu stressaantuneille aivoille hoito.

Muutin pois kotoa 18-vuotiaana päästyäni töihin päiväkotiin. Kävin samalla iltalukiota, koska tavoitteenani oli lastentarhanopettaja-opisto. Olin elämänmittaisen kouluni alkumetreillä. Sillä olen aina ollut utelias ja halukas oppimaan uutta. Hämäläinen kun olen, saatan aluksi sanoa, ei, mutta minut on helppo saada innostumaan… Ajan kuluessa tuli näin tehtyä myös muutamaan otteeseen päiväkodin johtajan töitä.

Kantapään kautta, vuosien myötä, olen huomannut, että ”lukemalla oppii, mutta tekemällä taidot karttuu”. Lasten kanssa ei kirjaviisaus auta, jollei näppituntuma toimi. Herkkyys ja huomiokyky ovat A ja O. Lapsi ansaitsee tulla huomatuksi omana itsenään. Hän kaipaa läheisyyttä ja rajojen tuomaa turvaa. Aikuinen on peruskallio, johon lapsi saa nojata. Rauhallinen ja kuunteleva vuorovaikutus tukee lasta. Nämä samat periaatteet ovat sovellettavissa ja kuuluvat myös tämän hetkiseen hoitotyöhöni.

Lämmin kiitos, kun saan auttaa Sinua voimaan paremmin!
Marjaana

Koskaan ei voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan. Kannattaa nauttia tästä hetkestä. Kiitos Hämeenkosken maan mainion lääkärin, voin näin sanoa. Hän lähetti minut eteenpäin tutkimuksiin ja nyt sydämeni syke on entistä vahvempi sinne asennetun keinoläpän ansiosta. Koitan nyt itse parhaani mukaan huomioida, kuinka meissä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Eli kehomme kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttaa se, mitä syömme, miten liikumme, missä elämme ja keiden ympäröimänä. Huomionarvoista on se, mitä ajattelemme ja mihin uskomme. Ne muovaavat elämäämme suuressa määrin.

Päämääristäni yksi on oppia ammentamaan meille kaikille vapaasti hyödynnettävää hyvinvointia ja kannustaa siihen myös muita. Monella mahdollisuudet löytyvät jo oman ulko-oven edestä, luonnosta.  Ulkona on mahdollista kokea niin paljon aistiesi ollessa avoinna. Mistä muualta voit saada loputtomasti voimaa ja hyvää oloa? Mikä marketti tarjoaa sinulle ilmaiseksi kaikki kauniisti tarjolla olevat vaihtoehdot poimittavaksi lautaselle? Siispä hyvää mieltä luonnosta hakemaan vaikkapa hortoillen. Keho ja mieli kiittää!

Hyvinvoinnin lisäämiseen liittyy myös toinen päämääräni. Saada tehdä monia vuosia lisää näitä kehoa rentouttavia ja voimaannuttavia hoitoja.  Toivon mahdollisimman monen saavan kokea näiden hyvää tekevien hoitojen vaikutukset, kehon ja mielen tasapainon sekä kokonaisvaltaisen hyvän olon! Teen sen koko sydämestäni!

>